הריון ראשון? מזל טוב! ריכזנו עבורך את כל מה שאת צריכה לדעת לפני הלידה (חלק שני)

הריון ראשון? מזל טוב! ריכזנו עבורך את כל מה שאת צריכה לדעת לפני הלידה (חלק שני)

הריון ראשון? מזל טוב! ריכזנו עבורך את כל מה שאת צריכה לדעת לפני הלידה (חלק שני)

ברוכה השבה למדריך המקיף שלנו להריונית המתחילה! בחלק הראשון כיסינו את שלב טרום הלידה, שמירה על אורח חיים בריא והכנה ללידה. בחלק הזה נספק מידע חשוב על בריאותך הנפשית, זיהוי סימנים מקדימים, הכנה לתקופה של אחרי הלידה וניהול שיקולים כלכליים ומעשיים.

בריאות הנפש

  1. הכירי וטפלי בכל החששות והחרדה שעולות בך בנוגע ללידה: הגיוני לחשוש מהלידה, במיוחד אם זאת הפעם הראשונה שלך. הכרת התהליך ודיבור על הפחדים עם הרופא המטפל – או חברה קרובה – יכולים להקל על החרדה. ברגעי שתדעי למה לצפות, החרדה תרד משמעותית.
  2. תמיכה זה שם המשחק: רשת תמיכה חזקה בזמן הריון שווה זהב. תשעני על בן או בת הזוג שלך, בני המשפחה שלך, או חברים לתמיכה נפשית או עזרה. הצטרפות לקבוצות תמיכה לנשים בהריון גם יכולות לייצר סביבך קהילה ומקום בו תוכלי לחלוק בו חוויות.
  3. תרגלי שיטות הירגעות: שילוב שיטות הירגעות בסדר היום שלך יכול לעזור לך להפחית לחץ ולקדם רוגע. תרגילי נשימות ויוגה לנשים בהריון הן הדרכים נהדרות להירגעות, ויכולות להכין אותך ללידה, פיזית ונפשית. השיטות הללו יכולות גם לעזור לך להתמודד עם כאב וחרדה ולעזור לך גם בזמן הלידה עצמה.

הבנת סימנים מקדימים

  1. זהי צירים מדומים וצירים אמיתיים: צירים מדומים (ברקסטון היקס) הם לא סדירים ולרוב לא כואבים, וקורים לאורך ההיריון. לעומת זאת, צירים אמיתיים הם סדירים, מתגברים עם הזמן ולרוב מתלווים אליהם סימנים אחרים. ברגע שתלמדי להבחין בין השניים תוכלי לדעת מתי עליך ליצור קשר עם הרופא המטפל ומתי לא.
  2. סימני הלידה: סימני הלידה כוללים קריעת שק מי השפיר ("ירידת מים"), צירים קבועים ומתחזקים, וכאבים בגב התחתון. הכירי את הסימנים הללו כדי שתוכלי לפעול במהירות כאשר הלידה מתחילה.
  3. דעי מתי עליך ליצור קשר עם הרופא או ללכת לבית החולים: חשוב לדעת מתי עליך ליצור קשר עם הרופא המטפל או מתי עליך ללכת לבית החולים. אם את חווה צירים סדירים כל 5 דקות במשך שעה, אם יש לך ירידת מים או שאת מבחינה בירידה של תנועות העובר – צרי קשר עם הרופא המטפל מיד. הקשיבי להנחיות על מנת להגיע לבית החולים בזמן.

הכנות ליום שאחרי

  1. תכנני את היום שאחרי: התקופה שאחרי הלידה, הידועה גם בתור הטרימסטר הרביעי, היא תקופה של התאוששות והסתגלות. הקפידי לנוח, הרשי לעצמך להחלים ואל תחמירי עם עצמך. קחי בחשבון שיש אתגרים, כמו דיכאון לאחר לידה, ואל תהססי לבקש עזרה.
  2. בקשי עזרה בבית: עזרה מחברים או משפחה היא יקרה מפז בשלב שלאחר הלידה. וודאי שיש לך עזרה במשימות הבית, האכלות וטיפול בתינוק. כך תוכלי להתרכז בהחלמה ובהיקשרות לתינוקך.
  3. הכירי מושגי בסיס בטיפול בתינוק: למדי את עיקרי ההאכלה (הנקה או פורמולה), החתלה, הרגעה וקביעת סדרי שינה. בתי חולים רבים מציעים קורסים לטיפול בתינוק או שאת יכולה למצוא קורסים ברשת או ספרים מתאימים.

שיקולים כלכליים ומעשיים

  1. הכירי את הביטוח ותנאי חופשת הלידה שלך: בדקי מה כלול בביטוח הרפואי שלך לאימהות טריות ואיזה זכויות מגיעות לך מהמעסיק שלך בחופשת הלידה. הכרת הזכויות שלך יכולה לעזור לך להתכונן לתקופה הזו מבחינה כלכלית ומעשית.
  2. הכיני את ביתך לתינוק: הכנת ביתך לתינוק היא אחד מהשלבים המרגשים בתהליך. הכיני אזור שינה נוח ובטוח לתינוקך, הצטיידי בכל מה שצריך, כמו חיתולים ומגבונים, והפכי את ביתך למקום בטוח יותר לתינוקך, בייחוד לתקופה כאשר יתחיל לזחול ולזוז במרחב.
  3. צרי תקציב להוצאות התינוק: כשמגיע תינוק חדש, ישנן גם הוצאות רבות. צרי תקציב לדברים השוטפים, כמו חיתולים, פורמולה (אם צריך), ביגוד וטיפולים. קחי בחשבון השלכות כספיות ארוכות-טווח, כמו עלויות מחיה לילדים וחיסכון ללימודים שלהם בעתיד.

כל הכבוד!

נאחל לך שוב מזל טוב לקראת ההיריון הראשון! הטיפים בשני החלקים הללו יאפשרו לך לעבור את המסע הזה בקלות. אם תדאגי לבריאותך, תקראי על הנושאים השונים, תתכונני מבחינה נפשית ומעשית, תזכי לחוויה חיובית ובלתי נשכחת. תהני מהרגע ונצרי את התקופה המיוחדת הזו.

השאירי תגובה

התגובות עוברות לאישור אנבלה לפני פרסום בבלוג.

});