אוצרות קטנים: טיפים לאחסון נכון של חלב אם

אוצרות קטנים: טיפים לאחסון נכון של חלב אם

אוצרות קטנים: טיפים לאחסון נכון של חלב אם

חלב אם הוא המזון המושלם עבור תינוקות, והוא מכיל את כל רכיבי התזונה החיוניים להם להתפתחות בריאה. אמהות רבות בוחרות לשאוב חלב אם, המאפשר להן גמישות רבה יותר וואפשרות לחלוק את ההאכלה עם בן/בת הזוג או עם מטפלים. אחסון נכון של חלב אם חיוני לשמירה על הגיינת החלב ועל תכונותיו הייחודיות

הנה כמה טיפים חשובים:

  • במה לאחסן חלב אם?

  • חלב אם יש לאחסן בכלים או אביזרים מתאימים במקרר או במקפיא:

    • כלי זכוכית
    • בקבוקי פלסטיק לשימוש במקרר
    • שקיות חלב אם סטריליות חד פעמיות, לשימוש במקרר או במקפיא בחרי באופן האחסון שיהיה עבורך נוח וקל לשימוש ויאפשר מילוי, אחסון והפשרה בקלות.

    ניתן לשמור חלב במקרר בבקבוקים של אנבלה לטווח קצר לשימוש תוך כמה ימים. שקיות החלב של אנבלה מאפשרות אחסון חלב במקרר או בהקפאה למשך זמן ממושך. 

    הבקבוקים והשקיות עשויים מחומרים איכותיים ועמידים, ללא BPA, PVC ופתלטים, המבטיחים את איכות חלב האם.

    חלב אם הוא רקמה חיה המכילה תאים חיים ולכן הוא רגיש לטמפרטורה. אחסון חלב אם בטמפרטורה לא נכונה עלול לפגוע באיכויותיו . הנה כמה טיפים לאחסון חלב אם בטמפרטורה נכונה:

    • חלב אם טרי: ניתן לאחסן חלב אם בטמפרטורת החדר (עד 25 מעלות צלזיוס) למשך 4 שעות.
    • מקרר: ניתן לאחסן חלב אם במקרר (4 מעלות צלזיוס) למשך 3-5 ימים. מומלץ לאחסן את החלב בחלק האחורי של המקרר, שם הטמפרטורה קבועה יותר.
    • מקפיא: ניתן לאחסן חלב אם במקפיא (18- מעלות צלזיוס) למשך 6-12 חודשים. 

    הקפאה והפשרה של חלב אם

    הקפאה והפשרה נכונה הן חלק חשוב מאחסון נכון של חלב אם. הקפאה מהירה שומרת על רכיביו התזונתיים של חלב האם, וטמפרטורה קבועה במהלך האחסון מונעת התפתחות חיידקים. הפשרה נכונה חשובה גם כן, כיוון שהיא שומרת על איכות חלב האם והקפאה

    • הקפיאו את חלב האם בהקפאה מהירה.
    • השתמשו בכלי אחסון ייעודיים לחלב אם, 
    • רשמו על גבי כל כלי את תאריך השאיבה.
    • אחסנו את חלב האם בחלק האחורי של המקפיא, שם הטמפרטורה קבועה יותר.
    • הקפאה בשקית חלב אם רצוי לעשות בשכיבה כך החלב קופא בשקית בצורה שטוחה, לאחסון נוח והפשרה מהירה

    הפשרה

    • הפשירו את חלב האם במקרר או במים פושרים.
    • אין להפשיר חלב אם במיקרוגל או על ידי הרתחה.
    • לאחר הפשרה, ניתן לשמור את חלב האם במקרר למשך 24 שעות.
    • רצוי להשתמשי בחלב האם הקפוא הותיק ביותר תחילה.
    • חלב אם שעבר הפשרה עשוי להיפרד לשכבות. ערבבי בעדינות לפני השימוש.
    •  תמיד בדקי והריחי את החלב לפני האכלה. אם את לא בטוחה אם חלב אם ראוי לשימוש, זרקי אותו.

    לסיכום

    אחסון נכון של חלב אם הוא פשוט יחסית, ויכול להבטיח שהתינוק שלך יקבל את המזון המושלם עבורו. הקפידי על כללים אלו ותוכלי להרגיש בטוחה שהחלב שלך נשמר בצורה מיטבית.

     

    השאירי תגובה

    התגובות עוברות לאישור אנבלה לפני פרסום בבלוג.

    });