אמא חוזרת לטייץ: פעילות גופנית בזמן הנקה ושאיבה

אמא חוזרת לטייץ: פעילות גופנית בזמן הנקה ושאיבה

אמא חוזרת לטייץ: פעילות גופנית בזמן הנקה ושאיבה

אחרי שרכבת ההרים של הלידה וההיכרות עם תינוקך החדש קצת נרגעת, יכול להיות שתתחילי להתגעגע לדברים כמו התעמלות שנתנו לך בעבר תחושה של סיפוק ואנרגיה. גם אם התעמלות לא הייתה הצד החזק שלך, אחרי אירוע מכונן כמו לידה, אולי את שוקלת להתחיל להתחבר לפעילות גופנית ולייצר לך מקום שהוא רק שלך בתוך כל הנתינה שהפרק החדש מביא עמו.

אבל בתוך סדר יום עמוס של הנקה ושאיבה, המחשבה על שילוב של אימון גופני יכולה להיות מציפה. איך תדעי אם זה מוקדם מדי? האם החלב שלך ישתנה בעקבות הפעילות? איך תמצאי את הזמן, שלא לדבר על האנרגיה?

בואי נראה איך את יכולה להחזיר את התנועה לחייך תוך כדי הנקה ושאיבה.  

לאט זה מהר: מתי לחזור לפעילות גופנית

התקופה לאחר הלידה היא זמן של החלמה נפשית ופיזית. בין אם תינוקך הגיע לעולם בלידה וגינלית או בניתוח קיסרי, תני לעצמך את הזמן להחלים. בדרך כלל, בסביבות שישה עד שמונה שבועות לאחר לידה וגינלית, ואולי אף יותר לאחר ניתוח קיסרי או לידה עם סיבוכים, תקבלי אור ירוק מרופאת הנשים שלך לחזור לפעילות גופנית. 

עבור הרבה אימהות, השבועות הראשונים אחרי הלידה הם זמן של היקשרות והתכנסות. לתקופה כזו יכולים להתאים טיולים רגועים, מתיחות עדינות והתכווננות לתחושות שהגוף שלך משדר לך.  בבדיקת רופאת הנשים שישה שבועות לאחר הלידה זכרי לבקש הוראות מותאמות אישית להתנעת הפעילות הגופנית שלך מחדש.

מעבר למיתוסים: איך פעילות גופנית משפיעה על החלב שלך

נשים רבות חוששות לגבי השפעת הפעילות הגופנית על הרכב וטעם החלב שלהן. חשוב שתדעי שפעילות גופנית מתונה בדרך כלל מועילה לאספקת החלב שלך ולא מזיקה לו. תנועה תורמות להפחתת סטרס ומביאה לעלייה באנדורפינים שמייצרים תחושה של אושר. בטווח הארוך זה בדיוק מה שאספקת החלב שלך צריכה. הדבר היחיד שעשוי להשפיע לרעה על תפוקת החלב שלך באופן זמני זה התייבשות ולכן כדאי לך להקפיד על שתייה במהלך הפעילות.  אולי שמעת שפעילות גופנית עלולה לשנות את טעם החלב שלך. לאחר פעילות גופנית אינטנסיבית החלב שלך יכול להיות מעט מריר מכיוון שהפעילות האינטנסיבית מעלה את רמות החומצה הלקטית בחלב שלך. החדשות הטובות הן שטעם החלב יחזור לעצמו לאחר כשעה, רוב התינוקות אפילו לא ישימו לב. אם את מודאגת, נסי להניק או לשאוב לפני האימון שלך או להמתין קצת אחריו. ההרכב המדהים של חלב האם שלך נשאר ברובו ללא השפעה מפעילות גופנית מתונה. למעשה, מחקרים מסוימים מצביעים על עלייה קלה ברמות של נוגדי חמצון מועילים בחלב אחרי התעמלות. החומרים המזינים החיוניים בחלב שלך ימשיכו להזין את תינוקך ללא קשר לרמת הפעילות שלך.

במקום שהתינוק יהיה מכשול, השתמשי בו כמשקולת! איך לשלב תינוק וכושר:

לפעמים למצוא רגע לעצמך יכול להרגיש כמו לחפש גרב אבודה בערימה של כביסה. למרבה המזל, את יכולה לתעדף את הכושר שלך מבלי למצוא זמן מיוחד על ידי שילוב התינוק שלך בפעילות הגופנית שלך. הנה כמה דרכים מקוריות לשלב פעילות גופנית בחיי היומיום שלך עם תינוק:  

·       הפכי את ההליכות שלך לאימון, כשהתינוק במנשא או עגלה, לבד או עם חברות לדרך.  

·       כשהתינוק שלך במנשא תומך את יכולה להשתתף בפעילויות כושר מותאמות במיוחד לאימהות עם מנשאים, בקשי מהמאמנת לוודא שהמנשא שלך יושב נכון לפני הפעילות.

·       אפילו כמה תנועות ריקוד קצביות בסלון שלך יכולות לתת לך הזדמנות לתנועה וחיבור חדש עם התינוק.

·       אימוני מיני: העדיפי פעילויות קצרות ומרובות על פני שיעורים ארוכים. פרץ של 20 דקות של יוגה, פילאטיס או משקולות בהחלט יעשה את העבודה. יש אינסוף סרטוני הדרכה זמינים בחינם שיכולים להיות הבסיס לאימוני המיני שלך.

·       שמרי על זה נגיש – כמה שפחות הכנה כך יותר טוב. העדיפי פעילויות שאת יכולה לעשות עם כמה שפחות עזרים ובבגדים שאת ממילא לובשת.

·       כשהתינוק שלך נעשה אינטראקטיבי יותר ומבלה הרבה זמן על הרצפה, הצטרפי אליו! שלבי פלאנקים בזמן שהוא עושה זמן בטן, החזיקי אותו כמשקל נוסף כשאת עושה כמה סקוואטים, או הרימי אותו בעדינות במהלך תרגילי זרועות.

·       טובים השניים מן האחד: התחברי להורים חדשים אחרים המבקשים להישאר פעילים. מפגשי עגלות ידידותיים, שיעורי כושר לאחר לידה המקבלים בברכה תינוקות, או אפילו חברי אימון וירטואליים יכולים לספק מוטיבציה ותחושת קהילה. יש ימים שאפילו מקלחת מרגישה כמו מרתון. תהיי עדינה עם עצמך. אימונים שהוחמצו אינם כישלונות. חגגי את הניצחונות הקטנים - הליכה ארוכה יותר מאתמול, כמה מתיחות נוספות. כל תנועה הכי קטנה תורמת לבריאות.

הקשיבי לגוף שלך (ולשדיים שלך): על מה חשוב להקפיד

כשאת בוחרת את הבגדים שלך לאימון, חשוב שתיקחי בחשבון את הנוחות שלך ואת זרימת החלב. בחרי בחזיות ספורט תומכות אך לא לוחצות או מגבילות מדי, והקפידי להסיר אותן מיד לאחר האימון. מעבר לכך שחזיות לוחצות הן לא נוחות, הן עלולות להגביר את הסיכון לסתימות בשד. שימי לב ללוח הזמנים של ההנקה או השאיבה שלך. השתדלי לא לעבור פרקי זמן ממושכים מבלי להניק או לשאוב, במיוחד בחודשים הראשונים לאחר הלידה, מרווחים גדולים בין הנקות עלולים להעלות את הסיכון לסתימות וגודש. זכרי להקשיב לגוף שלך בעדינות ובחמלה ולהתאים את לוח הזמנים של האימון לצרכים החדשים של גופך.

 

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published.

});