מיעוט חלב אם היא בעיה נפוצה יחסית שיכולה להיות מלחיצה ויש שאמרו מדכאת. למרבה המזל, יש תוספים טבעיים שיכולים להגביר את ייצור החלב. אחד היעילים ביותר הוא החילבה. צמח רב תכליתי זה משמש כבר מאות שנים כגלקטוגוג (חומר שמגביר את ייצור החלב) וניתן לשלבו בתזונה היומית שלך במגוון דרכים טעימות.
קצת על חילבה
חילבה הוא צמח תבלין שמשמש בבישול וברפואה טבעית. הוא נפוץ במזרח התיכון, בדרום אירופה ובמערב אסיה. יש לו גרגרים קטנים, חומים-צהובים, עם טעם מריר אופייני. היכולת שלו לסייע בהגברת כמויות החלב מיוחסת לפיטואסטרוגנים, שמחקים את פעילות הורמון האסטרוגן בייצור החלב.
אפשר לחלוט
אחת הדרכים הפשוטות ביותר לצרוך חילבה היא להכין ממנו תה. תה חילבה הוא קל להכנה וניתן לגוון בו לפי טעמך. הנה מתכון בסיסי:
- כתשי או טחני כפית אחת של זרעי חילבה.
- הניחי את הזרעים הכתושים במסננת (מסננת רגילה או מסננת תה).
- שפכי מים רותחים על הזרעים והשרי אותם במשך 5-10 דקות.
- סנני את התה לפני השתייה.
את יכולה לנסות תוספות שונות לתה בהתאם לטעמך. ג'ינג'ר יוסיף חריפות, דבש ימתיק את התה ויהפוך אותו לערב לחך, ואילו לימון יוסיף רעננות וגם ויטמין סי.
אפשר לאפות
אם את רוצה מזון של ממש, למה שלא תנסי לאפות עוגיות או מאפינס עם חילבה? את יכולה למצוא מתכונים באינטרנט או ליצור מתכונים משלך – פשוט הוסיפי זרעי חילבה או אבקת חילבה למתכון החביב עלייך. לדוגמא, תוכלי להכין עוגיות שוקולד צ'יפס עם חילבה בעזרת הרכיבים הבאים: קוואקר, אבקת חילבה, חמאה, ביצים, תמצית וניל, סודה לשתייה, מלח, שוקולד צ'יפס וקמח פשתן. ערבבי את כל הרכיבים, קחי בכל פעם כף מהבצק והניחי על נייר אפייה. אפי עד שהעוגיות מזהיבות. מתכונים כאלה יכולים גם להגביר את ייצור החלב שלך וגם לספק את הצורך במתוק!
אפשר לבשל
בנוסף לתה ולמאפים, אפשר לשלב חילבה במגוון מאכלים רגילים. כמות קטנה תעצים את טעם האוכל וגם תסייע בייצור החלב.
הנה כמה רעיונות:
- נבטי חילבה: הוסיפי נבטים או עלים של חילבה לסלטים ולכריכים.
- קארי: ניתן להוסיף זרעי חילבה לקארי ולקבל טעם אופייני.
- מרק: הוסיפי כפית זרעי חילבה למרק החביב עלייך ותקבלי תוספת טעם.
ואפשר גם כתוסף
אם אין לך הרבה זמן לבשל, או שאינך אוהבת את טעם החילבה, כדורי חילבה הם דרך נוחה וחסרת טעם לקבל את היתרונות של הצמח. ניתן לקנות כדורי חילבה בבתי מרקחת ובחנויות טבע. הקפידי ליטול את הכמות המומלצת לפי האריזה, לרוב מספר כדורים ביום, עם כוס מים. חשוב להקפיד על הוראות השימוש וכן להתייעץ עם איש מקצוע כדי לוודא שזו אופציה שמתאימה לך.
מחילבה לחלב
חילבה הוא תוסף טבעי, יעיל וורסטילי שיכול לסייע בהגברת תפוקת החלב אצל אמהות מניקות. את יכולה להכין ממנו תה, לאפות או לבשל איתו או לקחת אותו כתוסף. מה שלא תבחרי, החילבה יכול להוות תוספת טעימה ומועילה לשגרה היומית שלך. כמו כל תוסף תזונה, חשוב להתמיד בנטילה ולשים לב איך הגוף מגיב. בתיאבון!